« Nazaj na novice

SEVIQC Brežice je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo in ena najpomembnejših kulturnih prireditev. SEVIQC je kratica latinske skovanke Semper Viva Quam Creata (vedno živa kakor ustvarjena), ki dejansko povzema vso poslovno, programsko in umetniško filozofijo programa. Branžno (med evropskimi festivalskimi kolegi) so eden najuglednejših evropskih festivalov, regionalno (Slovenija v svetu) pa eden prepoznavnejših slovenskih kulturnih proizvodov. V program vabijo najuglednejše umetnike z veliko pozornostjo mladih talentih, izobraževanju, razvoju strokovne kritike in kulturnemu turizmu. Program je zasnovan izključno v maniri historične izvajalske prakse in se odvija zgolj v prostorih slovenske kulturne dediščine.


 

 

»SEVIQC Brežice se je prebil v evropski vrh festivalov stare glasbe. Povsod v razvitem svetu ministrstva, regije in mesta take projekte podpirajo tudi finančno. Ne le zato, ker bi sicer osiromašili zahtevno kvaliteto programov, saj jih je tudi v razvitem svetu zgolj s prodajo vstopnic nemogoče tržiti. Podpirajo jih, ker so na njih ponosni in ker uspešno prispevajo k njihovemu mednarodnemu ugledu.
V Sloveniji je to toliko bolj občutljivo, še posebej pri projektu, ki svoj vrhunski program ne postavlja v že uveljavljene centre, ampak želi s programom v vmesnem prostoru predstavljati svetu ne le najkvalitetnejšo umetnost, ampak preko svojega ugleda ta prostor promovirati tudi na širši mednarodni sceni.
Zato sta podpora in sodelovanje naših sponzorjev in donatorjev ob državnih, občinskih in evropskih sredstev ključnega pomena za uveljavljanje naše identitete v svetu, kjer bi se brez nje gotovo izgubili. Naš poslovni partner DOMA-KO d.o.o. Mirna se zaveda poslanstva, svojega in našega, zato lahko tudi uspešno trži po eni strani sicer povsem drugačen proizvod, kot je naš, po drugi strani pa zelo podoben našemu: izboljšati kvaliteto življenja, biti jutri še bolj 'sharp and focused' in s tem pripravljati boljši izhodiščni položaj tudi našim naslednjim generacijam.«

 

Klemen Ramovš, direktor in umetniški vodja SEVIQC Brežice
 

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se