« Nazaj na zapise

Zakaj se v celostni grafični podobi 'Optimo' pojavlja pozicijsko geslo 'posteljni sistemi'?

 

O postelji govorimo kot o oblikovanem okvirju, v katerega je vstavljen posteljni sistem, ki sestoji iz dveh medsebojno prilegajočih se delov – posteljnega vložka in ležišča. Za posteljni vložek poznamo tudi izraz posteljno dno. Še bolj ustaljeno ime zanj, a manj primerno, ker povzema ime blagovne znamke, je latoflex. Podobno za ležišče uporabljamo izraz jogi. Sproščeno ležanje dosežemo le z interakcijo med obema deloma posteljnega sistema. Oba podpirata telo v njegovih občutljivih conah, kot so glava, tilnik, ramena in medenica. Če si želimo dobro postlati, moramo izbrati dele posteljnega sistema glede na njuno medsebojno vplivanje in dopolnjevanje.
 

Posteljni vložek se lahko ali pa tudi ne dovolj dobro odzove na določeno obremenitev ležišča. Čim tanjše je ležišče, tem pomembnejša je funkcija posteljnega vložka, ker mora slednji v tem primeru prevzeti del ugreza telesa. Debelejše kot je ležišče, manj pomemben (in manj učinkovit) je posteljni vložek. Ležišče z 20 cm debelim jedrom ne more sámo zagotoviti pričakovanega spalnega udobja. Napačno izbran posteljni vložek lahko onemogoči ležišču, da uveljavi vse lastnosti in prednosti, zaradi katerih smo se odločili kupiti neko ležišče. Le v usklajenem skupnem delovanju in medsebojnem dopolnjevanju ležišča in posteljnega vložka lahko vzpostavimo optimalno točkovno obremenitev telesa na površini ležišča tako, da je telo sproščeno, hrbtenica pa podprta v pravilnem položaju.
 

Poglejmo primer vrhunskega posteljnega sistema, ki ni vrhunski, ker sta vrhunska ležišče in posteljni vložek, ampak ker v medsebojnem vplivanju svoje vrhunske lastnosti do kraja uveljavljata.
 

Eno najprestižnejših ležišč v blagovni znamki Optimo posteljni sistemi, ki se je doslej pojavilo na slovenskem trgu, je ležišče iz pene – Lascada 200.
 

Lascada 200 se ponaša s certifikatom za odlične ležalne lastnosti, ki ga je podelil Ergonomski inštitut München. To laskavo oceno je ležišču prineslo ergonomsko izboljšano ležalno udobje. Pohvali pa se lahko tudi z uporabo visokokakovostnih materialov, za škodljive snovi preverjenimi surovinami in s prvovrstno obdelavo.

Katere lastnosti odlikujejo to ležišče?
 

Lascada 200 je 5-slojno ležišče iz pene, ki vzpostavlja zahtevno spalno udobje in ergonomijo na edinstven in inovativen način:

 

  • Zračna in visokokakovostna 7-conska EMC hladna pena z odprtimi porami s finim kockastim rezom zagotavlja optimalno prilagoditev telesu v predelu ramen, pasu in medenice ter skrbi za optimalno podporo.
  • Vmesni vložek iz visco elastične pene zmanjšuje visoko elastičnost v prid celotnega udobja.
  • Razčlenjeno valovito notranje jedro iz EMC pene v dveh trdotah se natančno prilagodi obrisu telesa in omogoči individualno podporo hrbtenici.
  • Premišljena tehnologija reza izboljša prezračevanje za posebno udobno in prijetno spalno klimo.
  • Volumenska masa pene 55/50/55/50/55 zagotavlja trajno elastičnost in dolgo življenjsko dobo.
  • K prijetno suhi, higienični spalni klimi in ergonomskemu ležalnemu udobju pripomore tudi prevleka v klimatsko aktivni dvojni tkanini s koži prijaznimi naravnimi vlakni v Tencel kvaliteti, ki jo podpira prešitje in krožno razvrščeno klimatsko dno.
  • Inovativno bi-elastično funkcijsko vlakno elastan še stopnjuje vsestransko prilagoditev telesu in ergonomski učinek.
  • Prevleka s 4-stransko zadrgo je obojestransko prešita s 380 g/m² zračnimi klimatskimi vlakni in pralna do 60 °C.
  • Izbirate lahko med mehkim (H1), srednjetrdim (H2) in trdim (H3) ležalnim udobjem.
  • Ležišče je primerno za alergike.

 

Kateri posteljni vložek v blagovni znamki Optimo posteljni sistemi je prava dopolnitev ležišču Lascada 200?


Ne bomo zgrešili, če se bomo odločili za posteljni vložek z letvami Vaneo. Zakaj?

Ta posteljni vložek s svojimi ergonomskimi in elastičnimi lastnostmi namreč perfektno podpira in dokazljivo izboljšuje ergonomsko ležalno udobje najkakovostnejših ležišč. Nudi pa tudi številne funkcijske možnosti, ki se zaradi enake višine konstrukcije med seboj poljubno kombinirajo:

 

  • Vaneo ima okvir iz vezanega bukovega lesa, prevlečenega s folijo cappuccino, s poševnim profilom zunanjega okvira za več vzmetne poti, elastičnosti in udobja.
  • Ima 28 gibljivo vpetih vzmetnih letev.
  • Nosilci letev iz trajnoelastičnega tectela skrbijo za optimalno ravnotežje senzibilne elastičnosti in visoke nosilnosti.
  • Visokokakovostna obdelava vseh zglobov brez težav zagotavlja funkcionalnost in visoko trpežnost.
  • Omogoča ležalno udobje po vsej ležalni površini.
  • Nudi spremenljivi ugrez ramen.
  • Ima 4-točkovni zglob za več udobja in razbremenitev hrbta.
  • Samouravnajoča cona udobja medenice z dvostopenjskimi klip regulatorji trdote omogoča dodatno večstopenjsko nastavitev želenega podpornega učinka.
     

Ni pretirano, če rečemo, da je posteljni vložek Vaneo »vseznalec za vsako uporabo«.


Ko se odločamo za novo ležišče, si moramo v resnici sestaviti nov posteljni sistem – poiskati moramo »zmagovito kombinacijo«, v kateri pridejo v interaktivnem delovanju ležišča in posteljnega vložka ergonomske ležalne lastnosti kar najbolj do veljave. Nič ne pomaga še tako dobro ležišče, če ga ne podpira ustrezen posteljni vložek. In naj posteljni vložek sam po sebi dosega še tako izjemno ležalno udobje – svoje prednosti bo uveljavil le z ležiščem, ki se bo nanj v celoti odzivalo. Najvišje zahteve po ležalnem udobju lahko uveljavimo le z idealno usklajenostjo ležišča in posteljnega vložka.

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se