Inteligentni proizvodi so v marsičem odvisni od glave

product
 
« Nazaj na zapise

Zakaj je austroflex eden najkakovostnejših spalnih sistemov? Kaj ima spalni sistem austroflex, česar nimajo drugi posteljni sistemi? Sproščen ležalni položaj v spalnih sistemih austroflex je posledica natančne medsebojne usklajenosti posteljnega vložka in ležišča.

 

1.Posteljni vložek

Rešitev za vzporedno nastavljivo vzglavje posteljnega vložka in ležišča – HWS®

 

 

Glava, vrat in zatilje so posebej občutljivi predeli telesa. Prav v teh delih lahko zaradi stresa pride do bolečih zategovanj. Spalni sistemi austroflex ponujajo rešitev za sproščeno ležalno udobje z vzporedno v višino nastavljivim patentiranim HWS (Hals Wirbel Säulen Kopfteil – vzglavje vratnega dela hrbtenice) vzglavnim delom posteljnega vložka in HWS razdelitvijo ležišča – s čimer se spalni sistem v predelu glave, vratu in zatilja prilagodi individualnim telesnim danostim, tako da glava, vrat in zatilje niso izpostavljeni napetostim – in poskrbijo za ergonomsko pravilen položaj hrbtenice v vsakem ležalnem položaju.

 

Vzmetni elementi na posteljnem vložku

 

Spalni sistemi austroflex dosegajo položaj brez napetosti hrbtenice s fiziološkim dvojnim S obrisom v hrbtnem položaju in uravnovešenim potekom hrbtenice v bočnem položaju ne le z ležiščem, ampak tudi s posteljnim vložkom z vzmetnimi elementi®, ki služi kot prilagodljivi del spalnega sistema za precizno nastavitev ležalnega udobja v skladu z zahtevami telesa.

 

Od leve proti desni: mehkejši vzmetni element - cona udobja v predelu ramen in pêt, trši vzmetni element z regulatorjem trdote - podporna cona za boke, trši vzmetni element - cona udobja v predelu medenice, cona udobja v predelu medenice z lordoznim elementom.

 

Površina austroflexovih posteljnih vložkov je z 72 inovativnimi vzmetnimi elementi iz tectela razdeljena na 288 ležalnih točk, ki podpirajo telo rahlo in elastično od točke do točke vse do roba posteljnega vložka in zagotavljajo, da vsa površina posteljnega vložka občutljivo reagira na vsak premik telesa.

 

Inovativna geometrija izpopolnjenega dizajna spalnega sistema austroflex 4. generacije prispeva k do zdaj nedosegljivi gibljivosti. Štiri površine vsakega vzmetnega elementa se upogibajo na vse strani, hkrati pa so tako stabilne, da omogočajo skoraj vertikalno premikanje in tako preprečujejo vzdolžno premikanje ležišča.

 

Krožna geometrična oblikovanost in postopek izdelave austroflexovih vzmetnih elementov sta patentirana.

 

12 mehkejših vzmetnih elementov s premičnim ugrezom nosilnih letev skrbi za globlje pogrezanje v ramenskem delu, v predelu pêt je prav tako 12 mehkejših vzmetnih elementov, a brez dodatnega ugreza letev, preostalih 48 vzmetnih elementov pa je trših. Šest vzmetnih elementov podpornega območja za boke ima integrirane regulatorje trdote, ki preprečujejo krivljenje hrbtenice. Z dodatnimi regulatorji trdote reguliramo trdoto glede na individualne zahteve.

 

2.Ležišče

 

Položaj brez napetosti hrbtenice, učinkovito razbremenitev pritiska na kožo, ki omogoča dobro prekrvavitev in s tem oskrbo tkiv s hranilnimi snovmi, in zadostno odvajanje toplote in vlage, ki preprečuje potenje in „ohlajanje“, dosegajo ležišča austroflex z visokokakovostnimi materiali, za škodljive snovi preverjenimi surovinami in prvovrstno obdelavo.

 

Za jedra ležišč se uporabljajo izključno materiali, ki dajejo ležiščem izvrstno točkovno elastičnost in vzmetne karakteristike, zelo obstojno obliko in odlično zračnost.
Po zaslugi najsodobnejše tehnologije reza so jedra ležišč razdeljena na različne cone, ki ustrezajo zahtevam posameznih delov telesa.

 

Prevleke pri ležiščih so iz klimatsko aktivne, koži prijazne dvojne tkanine iz naravnih vlaken, ki prepričajo s prijetno suho, higienično spalno klimo, ki je podprta s prešitjem. Elastična funkcijska vlakna elastan reagirajo na premikanje v spanju in omogočajo popolno prilagoditev telesu.
 

Povsem inovativen postopek tkanja prevlek izboljšuje izgled, zračnost in ležalne lastnosti ležišč.

 

Dve patentni rešitvi nista edina prednost spalnega sistema austroflex.

 

Pri spalnih sistemih austroflex obstajajo številne možnosti individualizacije z raznoliko nastavljivim posteljnim vložkom, ki ga podpirajo različne nastavitve trdote pri ležiščih. S pomočjo izčrpnega svetovalnega pogovora s konkretnimi vprašanji se individualno sestavi ležalni sistem.

Spalni sistemi austroflex se ponašajo s tremi certifikati: EIM, LGA in Certifikat kakovosti Avstrije.

 

Spalni sistemi austroflex so z odličnimi ocenami prestali preizkus biomehanskih in mikroklimatskih ležalnih lastnosti, ki ga je opravil Ergonomski inštitut München. Višje ocene Ergonomski inštitut München doslej ni dal še nobenemu posteljnemu sistemu.

 

Tudi ocena predstojnika oddelka za ortopedijo na AKH Linz prim. univ. dr. Nikolausa Böhlerja je odlična: »Z ortopedskega stališča se ti spalni sistemi priporočajo kot ergonomska podlaga za anatomsko pravilno ležanje. Podpirajo pravilen položaj hrbtenice in pospešujejo nočno polnjenje medvretenčnih ploščic s hranilno tekočino.«

 

Spalni sistemi austroflex so produkt avstrijskega proizvajalca Optimo G.m.b.H..
 

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se