Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri posteljnega vložka?

product
 
« Nazaj na zapise
Ko se odločamo za novo ležišče, si moramo v resnici sestaviti nov posteljni sistem – poiskati moramo 'zmagovito kombinacijo', v kateri pridejo v interaktivnem delovanju ležišča, posteljnega vložka, vzglavnika in odeje ergonomske ležalne lastnosti kar najbolj do veljave. Nič ne pomaga še tako dobro ležišče, če ga ne podpira ustrezen posteljni vložek. In naj posteljni vložek sam po sebi dosega še tako izjemno ležalno udobje – svoje prednosti bo uveljavil le z ležiščem, ki se bo nanj v celoti odzivalo.

Najprej moramo vedeti, kaj iščemo, ko kupujemo posteljo.

Temeljna zahteva dobre postelje je, da so pritiski ležišča na telo popolnoma izenačeni, da se celotno telo sprošča v neprisiljenem, zdravem in naravnem položaju. Enakomerno mora biti podprt vsak predel hrbtenice. Ležanje je v tem primeru bolj umirjeno, pritiski ležišča na telo so manjši, pretok krvi je nemoten. S tem pa je tudi odpravljen razlog za obračanje telesa med spanjem zaradi neudobja.

Vsak dober trgovec zelo dobro pozna medsebojno vplivanje ležišča in posteljnega vložka, zato tudi ve, da ni vsak posteljni vložek primeren za katero koli ležišče, temveč da moramo izbranemu ležišču najti ustrezen posteljni vložek. Vprašanje pa je, koliko te vrste odgovorov ob našem obisku salona sploh iščemo pri trgovcu.

Danes kupci že kar vedo, da igra bistveno vlogo za ležalne lastnosti višina ležišča. Pri tem v splošnem velja: tanjše kot je ležišče, tem pomembnejša je funkcija posteljnega vložka, ker mora prevzeti del ugreza telesa, in debelejše kot je ležišče, manj pomemben (in manj učinkovit) je posteljni vložek. Vprašanje, katera debelina ležišča je prava, je odvisno od tega, kdo uporablja ležišče in kakšne ležalne navade ima. Tako npr. potrebuje moški s širokimi rameni, ki leži pretežno na boku bistveno večji volumen ugreza za ramena (in s tem debelejše ležišče) kot drobna ženska, ki leži pretežno na hrbtu. Navedba potrebne višine za ležišče v takih primerih ni smiselna, saj poleg nje odločilno vlogo igrajo še drugi dejavniki, kot so material v jedru ležišča, fleksibilnost zgradbe ležišča, napetost prevleke in v največji meri posteljni vložek s svojim naravnalnim mehanizmom. Na splošno velja, da ležišče ne more sámo zagotoviti pričakovanega spalnega udobja.

Sproščen ležalni položaj v enem najkakovostnejših evropskih spalnih sistemov Austroflex, ki ga lahko kupimo na slovenskem trgu, je posledica prav natančne medsebojne usklajenosti posteljnega vložka in ležišča.
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se