« Nazaj na zapise
Kot prilagodljivi del spalnega sistema služi posteljni vložek austroflex za precizno nastavitev ležalnega udobja.

Sproščen ležalni položaj v enem najkakovostnejših evropskih spalnih sistemov Austroflex, ki ga lahko kupimo na slovenskem trgu, je posledica natančne medsebojne usklajenosti posteljnega vložka in ležišča. Optimova najprestižnejša blagovna znamka nudi izčrpne možnosti individualizacije, od ležišč z različnimi trdotami do različnih nastavitev posameznih ležalnih con v povezavi z raznoliko nastavljivim posteljnim vložkom.

V četrti generaciji Austroflex je 5 ležišč iz pene, ki omogočajo izvrstno točkovno elastičnost, in posteljni vložek s HWS vzglavjem in 72 snemljivimi in individualno nastavljivimi vzmetnimi elementi.

Ležišča austroflex
dosegajo položaj brez napetosti hrbtenice, učinkovito razbremenitev pritiska na kožo, ki omogoča dobro prekrvavitev in s tem oskrbo tkiv s hranilnimi snovmi, in zadostno odvajanje toplote in vlage, ki preprečuje potenje in ohlajanje, z visokokakovostnimi materiali, za škodljive snovi preverjenimi surovinami in s prvovrstno obdelavo. Povsem inovativen je postopek tkanja prevlek, ki izboljšuje izgled in ležalne lastnosti ležišč. Vseh pet modelov je skrbno izdelanih v sodelovanju z Ergonomskim inštitutom München.

Optimo je pri spalnem sistemu Austroflex razvil dve rešitvi, ki ju ne najdemo v nobenem drugem posteljnem sistemu. To sta patentirano vzporedno nastavljivo vzglavje posteljnega vložka in ležišča – HWS in krožna geometrična oblikovanost vzmetnih elementov iz trajno elastičnega tectela.

HWS je vzporedno nastavljivo vzglavje posteljnega vložka in ležišča za vratni del hrbtenice. Z njim individualno uravnavate ležalni položaj v predelu glave, vratu in ramen, razbremenite hrbtenico in dosežete anatomsko pravilen položaj vratnih vretenc v vsakem položaju ležanja.

Posteljni vložek ima 72 vzmetnih elementov in 288 površin za ležanje, ki prispevajo k do zdaj nedosegljivi gibljivosti. Vsa površina posteljnega vložka občutljivo reagira na vsak premik telesa. Telo podpira rahlo in elastično od točke do točke vse do roba posteljnega vložka.
Vsak vzmetni element ima štiri površine, ki se vsaka zase upogiba na vse štiri strani. Vsaka od njih je tako stabilna, da omogoča skoraj vertikalno premikanje, ne da bi spremenila položaj preostalih treh površin, in s tem preprečuje vzdolžno premikanje ležišča.
Površina ležišča se točkovno povsem prilagodi obrisom površine telesa, s čimer se prepreči kontaktni ploskovni pritisk.

Vzmetni elementi na posteljnem vložku so mehkejši in trši.
Dvanajst mehkejših vzmetnih elementov z dodatnim premičnim ugrezom skrbi za globlje pogrezanje v ramenskem delu, drugih dvanajst pa za mehkejše odzivanje v predelu pêt, kjer so točkovni pritiski največji.
Preostalih 48 vzmetnih elementov je trših.
Šest vzmetnih elementov podpornega območja za boke ima integrirane regulatorje trdote.
Z dodatnimi regulatorji trdote, ki jih naročimo posebej, reguliramo trdoto glede na individualne zahteve.

Dobra upogibna elastičnost, ki jo pričakujemo od vrhunskega posteljnega sistema, omogoča, da se ležišče prilagodi vsem delom telesa. Različno trde ležalne cone zagotavljajo, da se pri ležanju na boku in hrbtu telo globlje pogrezne in je hrbtenica podprta v naravni in neprisiljeni drži.

Posteljni vložek Austroflex ima 5 ležalnih con. Z individualno vzporedno nastavitvijo vzglavja se uravnava ležalni položaj v predelu glave, vratu in ramen. Gibljive vzmetne letve in mehkejši vzmetni elementi v ramenskem delu popuščajo pod pritiskom telesa in omogočajo, da se ramena globlje pogreznejo. V predelu bokov vzmetni elementi s pomočjo regulatorjev trdote preprečujejo krivljenje hrbtenice. Trši vzmetni elementi uravnavajo težišča telesa v predelu medenice, mehkejši vzmetni elementi pa podpirajo točkovni pritisk pêt.

Dobro je vedeti, na čem ležite. In dobro je, da si nastavite ležalno udobje, ki vam najbolj ustreza. Pomembno vlogo pri tem ima individualno nastavljivi posteljni vložek.

Ne nazadnje povejmo, da so spalni sistemi Austro/flex z odličnimi ocenami prestali preizkus biomehanskih in mikroklimatskih ležalnih lastnosti, ki ga je opravil Ergonomski inštitut München. Višje ocene Ergonomski inštitut München doslej ni dal še nobenemu posteljnemu sistemu.



Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se