Optimo je družinsko podjetje.

Leta 1954 je začel Alojz Kinder s proizvodnjo posteljnih vložkov iz lesa in žice. Prvi rezkar si je priredil sam na podnožju manjšega topa iz druge svetovne vojne.
Leta 1991 so začeli s proizvodnjo ležišč. Glavnina proizvodnje so izdelki z novejšimi materiali iz lateksa in hladnih pen. Pri ležiščih z vzmetmi dajejo poudarek ležiščem z žičnimi jedri v žepkih. Svojo ponudbo so po letu 1997 dopolnili s proizvodnjo postelj, vodnimi posteljami STILLWATER in zračnimi posteljami OPTIMO AIR. Njihov najprestižnejši posteljni sistem je AUSTRO/FLEX.

 


V proizvodnji, ki se odvija v njihovih lastnih prostorih na površini 11.000 m2, dela okrog 220 sodelavcev. Sedež podjetja, razvoj in proizvodnja so v mestu Braunau na avstrijsko-nemški meji. Najmodernejša tehnologija, najkvalitetnejši materiali, brezhibna organizacija in visoko motivirani zaposleni zagotavljajo kakovost izdelkov, številne novosti in hitro dobavo.
Rezultat dolgoletnih izkušenj in sodelovanja z mnogimi znanstvenimi institucijami za ergonomijo in raziskavo spanja je, da ima zelo majhen delež kupcev kakršno koli pripombo na skupaj izbran, individualnim željam prilagojen posteljni sistem Optimo.
Tradicionalna Optimova tržišča so zahodnoevropske države. V zadnjih petnajstih letih so se jim pridružile države vzhodne Evrope in Izrael. Prodrl pa je tudi na ameriški trg.
 

 

Optimo je svojo blagovno znamko gradil petdeset let in je danes eden največjih evropskih proizvajalcev posteljnih sistemov z eno najmodernejših in tehnološko razvitih proizvodenj v tej panogi na svetu. Njihova letna proizvodnja znaša v več kot petdesetih različnih skupinah proizvodov 150.000 ležišč in 400.000 posteljnih vložkov.

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se